fbpx

Mijn eerste zeilles…

Huur direct een boot

Mijn eerste zeilles…

Begin 2016 ben ik in dienst gekomen bij Sailcenter Limburg, ik was echter niet zo bekend met de watersport. In mijn jeugd had ik wel eens gevaren maar dat was al lang geleden. Vandaar dat mij eerste zeilles dan ook snel gepland werd, want boten verhuren zonder er zelf veel van af te weten is natuurlijk lastig.

Vol goede moed maar ook een beetje onzeker…
… begon ik aan mijn eerste les. Water vind ik wel leuk maar het moet vooral niet onverwachts dicht bij komen. Dus een boot die schuin kan gaan is dan natuurlijk wel een uitdaging.

Gelukkig werden mijn mede-cursist en ik al snel gerust gesteld door onze instructeur. We kregen eerst een stukje theorie over veiligheid en windrichtingen voordat we de boot van dichterbij gingen bekijken. Het is natuurlijk toch wel fijn om iets meer van een zeilen te weten voordat je vertrekt.

Nadat we ons voorzien hadden van warme zeilkleding kon de pret beginnen. Het moet natuurlijk ook leuk zijn zo een eerste zeilles. Gelukkig had mijn mede-cursist ook lichtelijk knikkende knieën maar samen durfden we het wel aan. Onze instructeur stelde ons met zijn ervaring al snel op ons gemak en daar gingen de dames, op naar onze boot.

Voor we konden vertrekken moest de boot natuurlijk eerst vaarklaar gemaakt worden. Al die verschillende touwen…, o nee lijnen, met al die verschillende namen als we dat maar gingen onthouden. Nadat de zeilen gehesen waren gingen we dan toch van start… spannend, spannend. Al gauw kwam de rust van het genieten van de mooie omgeving en de stilte om ons heen. De wind was rustig dus we konden zonder ons druk te maken over het schuin gaan van de boot genieten van onze eerste zeilles.

Nu hadden we de smaak te pakken.
Na onze eerste les waren we toch wel onder de indruk van alles maar hadden veel zin in de volgende lessen. Zo zeer zelfs dat ik in het najaar mijn CWO II behaald heb. Zelfs met een sterkere wind zijn de knikkende knieën verdwenen. Door alle oefeningen en het regelmatig zeilen weet ik nu beter wat de boot kan hebben en wat ik zelf kan.

Ik kan niet wachten op het voorjaar om dan weer het water op te gaan.

Wil jij ook de stap wagen en met zeilen beginnen kijk dan HIER.

Carla Derks
Medewerker Sailcenter Limburg

 

 Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies' om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Wanneer u doorgaat op deze website zonder uw cookie-instellingen te wijzigen of u op "Accepteren" klikt, bent u akkoord met deze instellingen. Er is geen mogelijkheid om te wijzigen.

Sluiten