Ervaringstocht

Ervaringstocht in sloep of zeilboot met sluisvaren

29 juni, 28 juli, 27 augustus, 28 september en 27 oktober

Genieten van een sfeervolle en ontspannen ervaringstocht op een zeilboot of sloep naar Roermond, of een van de andere mooie plaatsen aan de Maas. Geniet van een ontvangst met uitleg over sluisvaren. 36 kilometer varen op stromend water, verantwoord tussendoortje, gezamenlijke lunch en een borrel na afloop!

We varen vanaf de Spaanjerdplas naar Roermond, of een van de andere mooie plaatsen aan de Maas. We meren aan en genieten van een heerlijke lunch. We varen zoveel mogelijk op zeil maar er zijn ook zeker stukken waar we op motor moeten varen en in een span of sleep moeten gaan om zo gezamenlijk ons doel te bereiken. Onderweg passeren we de Sluis Linne, waar ieder zijn of haar sluisvaardigheden kan aanscherpen. Deze tocht is inspannend en weersafhankelijk.

Programma
9.00 uur – Ontvangst deelnemers bij Sailcenter Limburg
9.30 uur – Vertrek vanaf Sailcenter Limburg
13.00 uur – Lunch pauze (lunch op eigen kosten)
15.00 uur – Vertrek richting de Spaanjerdplas
17.30 uur – Uiterste aanmeertijd bij Sailcenter Limburg
18.00 uur – Einde activiteiten

Het doel van de tocht:

Kom meer ervaring op doen onder andere in het varen op de Maas en met sluisvaren. Deze tocht geeft iedereen de mogelijkheid om meer gelijkgestemden te ontmoeten en ervaringen te delen!

De kosten:
De kosten voor dit dag vullend programma bedragen € 35,00 per persoon, excl. lunch, incl. ontvangst, boot en reddingsvest. Je kunt hierbij kiezen uit een zeilboot (kielboot) of sloep. De tocht gaat enkel door bij minimaal 4 deelnemers, welke dan alle in dezelfde boot deelnemen.

Je kunt niet zelfstandig varen, je bent niet in bezit van CWO1 of gelijknamige ervaring?
Dat hoeft geen probleem te zijn. Vaar onder leiding van een schipper in een kielboot of sloep. Je betaald dan aanvullend € 30,00 p.p. voor je schipper.