Sup Clean Up bij Sailcenter Limburg

Helaas is het afval en met name plastic in de natuur een groot probleem. De gestrande containers op de Waddeneilanden drukken ons met de neus op de feiten wat vervuiling betreft. Er waren gelukkig veel mensen toegestroomd om te helpen.

We worden ons met zijn allen steeds meer bewust van onze verantwoordelijkheid hierin. Het verwijderen van afval is niet alleen van belang bij deze excessen, het structureel verwijderen van afval langs de waterrand is van groot belang. Dit is waar Sup Clean Up zich voor inzet.

Het idee van de Sup Clean Up wordt een warm hard toegedragen door o.a. Janneke Smits – van Leeuwen en Aukje Postma de drijvende krachten achter de Sup Clean Up in Nederland. Zij willen structureel iets doen aan het zwerfafval.

Sup Clean Up Sailcenter Limburg

Sailcenter Limburg draagt graag bij aan een mooiere vaaromgeving.

Het is dan ook Tijd om ook ons steentje bij te dragen. Vandaar dat wij op 24 maart 2019 een Sup Clean Up houden. Hierbij gaan we afval aan de rand van de Maas en Maasplassen aan de Spaanjerdplas opruimen. Sailcenter Limburg zorgt voor de afvalzakken de supplanken en eventueel neopreen pakken. We maken er gezamenlijk een mooie dag van

 

Ons programma:

13.00 uur  Verzamelen bij Sailcenter Limburg

13.15 uur  Uitleg veiligheid op het water “suppen” in kouder weer en onderkoeling, lezing door de Reddingsbrigade

13.45 uur  Suppers: veilig het water op! Lezing door Varen doe je samen

14.15 uur  Het water op met een tussenpauze met warme dranken

16.00 uur, afsluiting op de zeilschool

 

Deelname

Wij willen met zo veel mogelijk mensen het water op en nodigen iedereen uit om zich aan te melden. Naast de sup board die wij zelf te beschikking stellen is het ook mogelijk deel te nemen met je eigen sup board. Is een supboard niet jouw ding, dan is het ook mogelijk met een kano deel te nemen.

Vrijdag van te voren wordt bepaald of de dag door gaat. Bij doorgang is last minute deelname ook mogelijk

Bijdrage per persoon € 10,00 p.p.

 

Inschrijven

Naam (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Graag horen wij met welke activiteiten jij deelneemt. (meerdere keuzes mogelijk, houdt hiervoor de Ctrl of Cmd toets ingedrukt)

Wij komen met __ personen:

Opmerkingen