fbpx
Huur direct een boot

Van eerste kennismaking tot …

Ik en water, niet de meest voor de hand liggende combinatie.Mijn eerste echte kennismaking met de watersport was in 2016 toen ik bij Sailcenter Limburg in dienst kwam. Tot die tijd bleef het bij vakantieuitjes op het water zoals surfen, boottochtjes maken en met mijn vader in een opblaasbare boot met zeilconstructie het water op.

Mede door de waterangst van mijn moeder was ik altijd heel voorzichtig met water. In het water springen, no way… Te veel mensen in het zwembad, ik draaide al om. Dat uitgerekend ik bij een watersportbedrijf aan de slag ging was zeker een verrassing.

 

Mijn eerste stappen

Eenmaal in dienst bij Sailcenter Limburg werd mijn interesse toch wel gewekt. Het is toch wel handig om meer te weten van het product dat je verkoopt, dus stapte ik in de zeilboot voor mijn eerste les. Na wat knikkende knieën in het begin als de boot schuin ging kreeg ik al snel de smaak te pakken. Het zeilen in een Valk beviel mij goed.


Naast het zeilen in een Valk maakte ik kennis met het Suppen en het Laserzeilen. Bij beide is de kans om in het water te vallen een stuk groter, ik moest dus wat uitdagingen overwinnen. Ik was nu toch echt besmet met het watersportvirus. Regelmatig zit ik op het water van de Spaanjerdplas, genieten met een grote G.

 

MadNes Festival Ameland

In 2017 kwam ik op Facebook een bericht tegen van het MadNes Festival op Ameland. Een grote diversiteit een watersporten en bands gecombineerd, dat sprak mij gelijk aan. De keuze uit activiteiten was heel groot, van suppen, tot block karten, kitesurfen, golfsurfen, branding raften, skaten, yoga op het strand en ga zo maar door.

De grootste uitdaging die ik daar aan ben gegaan is het golfsurfen. Hiervan wist ik zeker dat ik kopje onder zou gaan, iets wat nog steeds niet zo mijn ding was. Na een kort instructie op het droge was het dan zover, het water in. Ik kan alleen maar zeggen wat is dit gaaf!

Als je van een diversiteit aan watersport houdt dan kan ik je het MadNes Festival zeker aanraden. Overdag lekker actief bezig met allemaal verschillende activiteiten. Veel nieuwe contacten leggen met andere enthousiastelingen en ’s avonds gezellig de feesttent in waar een diversiteit aan bands langs komt. Een echte aanrader!

 

CarlaDoor de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies' om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Wanneer u doorgaat op deze website zonder uw cookie-instellingen te wijzigen of u op "Accepteren" klikt, bent u akkoord met deze instellingen. Er is geen mogelijkheid om te wijzigen.

Sluiten