Wanneer is het goed weer?

Bij het boeken van een boot krijgen wij vaker de vraag, wat als het weer niet goed is. Maar ja, wat is goed weer? Volle zon, 20 plus temperaturen, die kennen we allemaal wel natuurlijk. Echter soms is iets minder zonnig weer net zo mooi. Kijk maar even met ons mee.

Buiten zijn in de natuur doe een mens goed. Even je gedachten verzetten, de benen strekken en tot rust komen. Zodra het een beetje regenachtig uitziet denken we vaak ik blijf vandaag lekker binnen. Heel jammer als je het ons vraagt. Juist ook andere seizoenen dan de zomer zijn heel mooi, elk seizoen heeft zijn charmes.

Het najaar
In het najaar op het water wordt je omringt door bomen in de mooiste kleuren en vogels die verzamelen om aan hun trektocht te beginnen. Vaak nog een lekker zonnetje en de wind die al wat sterker begint te worden. Het wordt wat rustiger op het water waardoor je nog meer stil kan worden.

De winter
In de winter is het een stuk kouder maar is er ook meer wind. Voor een zeiler die van een uitdaging houdt, juist de tijd om het water op te gaan. Met de juiste kleding is het helemaal niet slecht op het water vertoeven. De wind in je haren en de regen op je gezicht, voor de fanatieke zeiler geen reden om thuis te blijven.

Het voorjaar
In het voorjaar begint het zonnetje alweer te lonken en de natuur komt weer tot leven. Het is dan ook heerlijk om te ervaren hoe de vogels terugkeren op en aan het water. De batterij weer opladen met zonne-energie. Jij hebt in ieder geval de eerste zonnestralen te pakken.

De zomer
En dan de zomer, dat is denk ik wel duidelijk. Heerlijk verkoeling zoeken, met een sloepje naar een dorpje varen en daar een lekker koel drankje op het terras nemen. Helemaal top natuurlijk. Wordt het in de middag te warm op het water? Kom dan in de ochtend varen, het is dan minder warm en minder druk.

Zo zie je maar dat het net afhangt van je voorkeur wanneer het goed of slecht weer is.

Hier onder nog drie mooie momenten die we graag met jou delen!