fbpx
Jan zeilend op zijn boot

Zeilen.. hoe het allemaal begon (4)

Huur direct een boot

Zeilen.. hoe het allemaal begon (4)

Ik was bijna 30 jaar en fietste met mijn gezin langs de Zuid- Willemsvaart in Lanklaar toen we opeens een boot happening tegenkwamen. Natuurlijk gingen we eens kijken en Sailcenter bood er gratis zeilinitiatie aan.

Eigenlijk nooit op het water geweest zijnde stapten we bij Jo, de vader van Anneke, aan boord en gingen we zeilen. Ik stoer aan het roer en Jo gaf me een gevoel van onoverwinnelijkheid en alles lukte dadelijk, ik was fier. Op het einde van de initiatie namen we een folder mee over lessen en verhuur.

 

Jan zeilend op een ValkEen mooi verjaardagscadeau

Toen ik de maand daarop 30 werd kreeg ik mijn eerste CWO 1 cursus cadeau omdat ik steeds over dat zeilen bleef spreken. Al snel was het duidelijk dat het toch allemaal niet zo simpel was, maar na 3 dagen les konden we al iets en de hele groep behaalde CWO 1. Dus wij met onze groep trainen en dat lukte aardig totdat we ineens een heel donkere wolk achter ons aan kregen en we iets later aan lagerwal lagen te lachen hoe dit kon. De conclusie was dus snel getrokken. We gaan voor CWO 2 want dat mocht ons niet meer voorvallen.

 

Tegenslag hield mij niet tegen

Het jaar erop gingen we voor CWO 2. Na de eerste les brak ik tijdens het schoolfeest mijn enkel en kon ik de lessen niet meer afmaken. Maar zeilers zijn zeilers en één voor allen, allen voor één. Iedereen wachtte tot ik genezen was en we maakten dat jaar nog CWO 2 af.

In die winter gaf Sailcenter de cursus Vaarbewijs 1 en 2. Natuurlijk ben ik die ook gaan volgen want je wilt zeker de regels kennen. Het was soms geen makkelijke materie maar doordat je in groep werkte liep het allemaal vlot en behaalde ik Vaarbewijs 1 en 2. Daarna was er nog een cursus marifonie,  die ik ook deed om het theorie pakket compleet te maken.

 

Jan bij zijn Sailcenter-familieIk werd onderdeel van de Sailcenter-familie

Doordat ik veel op Sailcenter aanwezig was begon ik lid te worden van de zeilfamilie van Anneke en begon ik te schipperen met klanten. Op het water zijn met vreemde mensen en deze dat win-gevoel geven sprak me wel aan. Ik ben doorgegroeid naar CWO 3 en daarna was de logische stap zeilinstructeur worden en werd ZI 2 (zeilinstructeur niveau 2).

Als zeilinstructeur kan je meegaan naar de events van Sailcenter en zo kwam ik in aanraking met het kajuitzeilen. Het is net iets groter dan een kielboot waar je bij Sailcenter les in kunt krijgen maar de wereld ligt binnen bereik. Dus ben ik begonnen  Zeeland, Markermeer, IJselmeer, Waddenzee en de Noordzee te verkennen. Maar je moet steeds ver rijden dus ging ik ook verder bij Sailcenter en haalde CWO IV en ZI 3.

 

Jan zeilend op zijn bootAnneke liet me kennis maken met het wedstrijdzeilen. Ondertussen heb ik ook mijn eigen zeiljachtje gekocht waar ik wekelijks veel plezier aan heb. Dit alles op 16 jaar en dankzij Sailcenter en de Sailcenter-familie. Ik kan dan ook stellen dat ik al mijn echte goede vrienden daar heb leren kennen.

 

Jan Fierens

 

 Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies' om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Wanneer u doorgaat op deze website zonder uw cookie-instellingen te wijzigen of u op "Accepteren" klikt, bent u akkoord met deze instellingen. Er is geen mogelijkheid om te wijzigen.

Sluiten