fbpx
Thieu tijdens een tocht van Sailcenter Limburg

Zeilen.. hoe het allemaal begon (5)

Huur direct een boot

Zeilen.. hoe het allemaal begon (5)

Ik woon in Brabant, dus niet in de buurt van water waarop je met goed fatsoen kunt zeilen. In ‘78 ging ik met mijn gezin in Friesland op vakantie. Het was een bungalowpark in Grouw en ik vond de zeilboten die onophoudelijk langs voeren ontzettend interessant. Het leek me geweldig om dat te kunnen.

De zomer er op gingen we weer naar Friesland, nu naar Terhorne, waar we een vakantiebungalow gehuurd hadden, én een week zeilles op een UFO van Sjerp de Vries. De tweede week hadden we zo’n boot gehuurd.

Affijn, het jaar er op daar wéér naartoe en daarna zelf een boot gekocht. Een houten TOP.
Zeer vele jaren met die boot in Friesland rondgevaren, maar omdat hij op een trailer lag ben ik ook tijdens vakanties op b.v. het Grevelingenmeer, het IJsselmeer en de Randmeren geweest.

 

Tijd voor een CWO diploma

Van een CWO wist ik eigenlijk niet zo veel af, tot mijn oudste dochter in 2004 een zeilbrevet wilde halen. Dat deed ze bij zeilschool Neptunus in Kerkdriel. Toen sprak ik met haar af dat als ze CWO-3 ging doen ik dat met haar samen mee ging doen. Ik heb dus pas in 2004 mijn CWO-3 gehaald.

Mijn probleem is altijd al geweest dat ik heel veel dingen leuk vind. Op een gegeven moment zeilde ik nog maar zó weinig dat ik mijn boot verkocht. Da’s het nadeel als je geen behoorlijk water in de buurt hebt. In vakanties huurde ik gewoon een boot en dat was in de meeste gevallen een Valk.

 

Zeilen met leerlingen tijdens een zeilweek

In 2010 vertelde een collega mij dat ze nog schippers zochten voor een zeilweek van een school. Overdag zeilen met een paar leerlingen aan boord en ‘s-avonds gezellig eten en drinken. De leraren waren verantwoordelijk voor het onder de duim houden van de leerlingen. Dát was geweldig!

Helaas koos de school het jaar erop voor een ander invulling van de introductieweek, maar ik had de smaak weer te pakken. Ik had ondertussen Peter ook leren kennen, en mijn collega en hij introduceerde mij bij de zeilwedstrijden van de NFN op de Loosdrechtse plassen, waar ik een paar jaar op rij een weekeinde wedstrijden meedeed.

 

Kennismaking met Sailcenter Limburg

In 2014 kocht Peter een boot die in de haven vlak bij het Sailcenter lag, en die moest naar Friesland gevaren worden. Dat werd, verdeeld over een aantal weekeinden, een enerverend tochtje waar ik alleen al een paar bladzijden mee kan vullen.

 

Peter had me ook al vaker verteld dat ze bij het Sailcenter schippers zochten en ergens in 2015 heb ik met Anneke kennis gemaakt en gingen we samen zeilen zodat ze kon zien wat voor vlees ze in de kuip had. Sindsdien zeil ik regelmatig als schipper, maar ook als instructeur bij het Sailcenter Limburg. Een leuke, gezellige en warme club met passie voor de zeilsport. En ik mag die passie ook mee over brengen op de mensen die bij ons komen varen en lessen. Geweldig!

Thieu Trum

 

Lijkt het jou ook leuk om te leren zeilen?
Kijk dan hier voor meer informatie!

 Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies' om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Wanneer u doorgaat op deze website zonder uw cookie-instellingen te wijzigen of u op "Accepteren" klikt, bent u akkoord met deze instellingen. Er is geen mogelijkheid om te wijzigen.

Sluiten